logo

Göran Ljunggren

Goran (2)

På vardagarna är han en social försäljare. Tidiga helgmornar hittar man ofta honom ensam i skogen med en kamera runt halsen och blicken i skyn, spanandes efter fåglar. Kontrasterna mellan jobb och fritid är
stora för Göran Ljunggren från Västerås
Göran tycker om den fina miljön i Trångforsen i utkanten av Hallstahammar. ”Våren, när ljuset, värmen och löven kommer, är den bästa årstiden att fotografera fåglar”, säger han.
Genom att testa sig fram, rådfråga kompisar och söka information på internet har han lärt sig hur han på bästa sätt ska hantera kameran. Uppvuxen med naturen runt husknuten, sedan tolv års ålder fascinerad av fåglar. Göran kan mer om fåglar än de flesta. När han var yngre och en mer aktiv fågelskådare kände han igen i stort sett alla Europas 400–500 fåglar.

Göran är uppvuxen i en naturintresserad familj, med jakt, fiske och naturupplevelser som en del av vardagen. När han var 12 år gammal investerade hans mamma och pappa i en tubkikare som Göran fick låna.
– Det var fascinerande, jag kom mycket närmare fåglarna och kunde börja identifiera dem.
Den bästa tiden att fotografera fåglar, tycker Ljunggren är tidiga mornar.
När familjen sover på helgerna brukar han ta med sig kameran och åka ut till skogarna mellan Västerås och Sala. Efter en arbetsvecka fullspäckad med möten, telefonsamtal, kundbesök och en ständig kontakt med människor, tycker Göran att det är skönt att möta tystnaden i skogen.
-Det fungerar som en ventil att få komma ut i naturen, säger han.
-Att fånga ögonblick är den största utmaningen för Göran Ljunggren.
– Man måste ha ett stort tålamod, kombinerat med goda naturkunskaper.
Besöka Görans hemsida gör du genom att klicka här.
Beställer gör du här.Se Även

27411-012

Gravidfotografering

27364-029

Atelje